Dela sidan på:

Agera på instinkt

DSC_8230

Jag stannade bilen. Framför bilen sprang en kanin i cirklar. Den hade körts över av bilen framför mig. Vägen är hårt trafikerad, men kl 20 var den mindre trafikerad jämfört med dagtid. Innan jag ens hade förstått vad jag gjorde, hade jag klivit ur bilen och tagit upp kaninen. Jag såg att den rörde alla tassar. Jag tog bort den från vägen och in på en bit gräs bland industriområdet. Innan jag ens hade funderat, hade jag tagit några foton av den medan jag klappade den och såg till att den piggnade till. Därefter gick jag lugnt …för lugnt …tillbaka till bilen och såg att endast en bil stod bakom min bil. Det var en yngre kvinna i en röd bil som hade tänkt till och hade varningsblinkers på. Jag agerade alltså per automatik – på instinkt. Var det bra eller dåligt? Jag vet inte! Mitt agerande innebar en risk för andra bilister men å andra sidan skulle en kanin som var förvirrad och sprang runt i en liten cirkel på vägen, kunnat ha fått någon att reagera på instinkt och vika undan och därmed orsaka en trafikolycka.Någon annan skulle ha kört över kaninen o brytt sig. Någon annan skulle ha kört över kaninen och inte bli berörd. Säger en persons instingtiva agerande något om hur personen är? Jag gissar att ingen har forskat om det. Men min känsla är att den som medvetet plågar ett djur eller inte ger ett djur en ärlig chans att få leva….den människan är en sådan människa som mår bra av att möta mig när denne medvetet bär sig illa åt mot något levande…Jag skulle ha vridit nacken av kaninen om jag hade märkt att denne hade brutit ryggen…det vore det enda rätta och enda barmhärtiga. Det är en annan sak…att göra det som måste göras och som få vanliga människor klara av att göra…det måste göras av den som kan hantera det och det måste göras snabbt och smärtfritt.Allt levande förtjänar respekt och en ärlig chans. När det gäller dem som slår kvinnor,dem som utnyttjar berusade kvinnor sexuellt, dem som misshandlar dem som inte kan försvara sig, dem som kastar sten mot utryckningspersonal….det är en annan sak…den enda respekt de förtjänar är att frivilligt lägga sig på marken med armarna på ryggen så att man kan binda upp dem och se till att de döms av domstol. För det fall de gör motstånd, får de stå sitt kast när de väljer våld istället för kommunikation och sunt förnuft. KARMA ser till att de möter mig eller någon som delar mina värderingar.

Instinkt…

Under det senaste året har min instinkt…eller snarare en slags djupare kunskap som jag inte styr över medvetet…hållit fast envist vid olika sätt att känna och ha en djup övertygelse om, trots att det mesta annat i livet…andras beteenden…har signalerat det motsatta. Jag har fått bekräftat att den där omedvetna kunskapen som vägleder mig, är det som jag kan lita på…att oavsett vilka andra intryck jag får, är det ändå min känsla som är den sanna. Jag tror att sedan jag blev helt säker på detta för 7-8 månader sedan, är jag tryggare och mer avslappnad. Jag låter min känsla styra mina val i livet. Det är kanske en intiutiv känsla som blir till en instinkt – att det ligger i min natur?

Kommentarer

kommentarer