Dela sidan på:

Ärliga blå ögon

K1604283

Vänlighet, nyfikenhet, ett djup….mycket kan säkert utläsas i mina ärliga blå ögon. Ärliga är dem- betraktaren ser sig själv i dem. För någon dag sedan ville en bekant bli vän med mig på FB. Jag har en öppen FB eftersom det är min natur – öppenhet och ärlighet. Varför ville hon bli vän med mig? Enligt min tolkning är hon egocentrisk, bitter, otrevlig, elak, och gillar inte män. Dessutom har hon genom sin brist på insikt, sänkt en av sina få vänner med följden av att hon fick hjälp att må ännu sämre. Hon vet dessutom vad jag anser om henne. Att vilja bli vän med mig ett halvår senare utan att dessförinnan ha förklarat sig och bett om ursäkt….det får mig att undra hur någon kan misstolka mina ärliga blå ögon. Kanske är själva faktum att hon misstolkar, en indikation om att jag har rätt till viss del om henne – att hon har en svår mental/social problematik? ”Det går inte att ta emot en smekning av den hand som har slagit”…Elakt beteende – hårda ord – biter sig fast och ett elakt ord tar mycket kraft att kunna ta udden av för den som ångrar sig. Mina ärliga blå ögon är nyanserade och fungerar dynamiskt. I min värld finns inget som inte går att omvärdera. Men det krävs mer än att vilja lägga till mig som vän på FB. Förlåtelse utan förklaring och bevis på att det är en äkta önskan om förlåtelse, räcker inte för mina ärliga blå ögon. Den som önskar förlåtelse utan att mena det, kan vända sig till kyrkan som ju finns till för att dem som är oförmögna att ta ansvar i verkliga livet ska kunna skapa sig en illusion av att vara förlåten. Jag kräver mer än vad kyrkan, Jesus o alla hans vänner kräver. Ett kräk är ett kräk för mig tills denne har visat att denne inte längre är ett kräk. Fram tills dess, finns jag inte till hands på något sätt. Den som ser med öppna förnuftiga ögon in i mina ärliga blå ögon, känner det….

Kommentarer

kommentarer