Dela sidan på:

Att leva som diamant

Jag – en diamant. Hård, en ljuspunkt i livet, en blick på något som inte går att vinna över, skör. Kanske är det så att de hårdaste o renaste av diamanter, också är skörast? Jag är tillsammans med en fd klubbkamrats syster. Han dog plötsligt i mars förra året. Vi besöker ofta hans grav. Vid hans begravning var den stora kyrkan nästan fullsatt. Det fanns säkert dessutom många som saknade honom utan att veta om att han var död. Han hade haft flera flickvänner innan han stadgade sig. Bland alla kort och blommor fanns säkert några av dem med en sista hälsning. År 2012 tog jag hand om begravningen av min far. Runt hans kista fanns blommor från tre olika kvinnor samt deras döttrar. Jag sökte upp dem och tackade. Det var kvinnor som jag inte hade en aning om att han hade varit viktig för. Så var det säkert även för min klubbkamrat. Människor som ångrade att de aldrig fick en chans att säga det som de hade velat säga åt honom. Men det är inte lätt att närma sig en diamant…jag tror att han också var en diamant. Alla vet att en diamant är oförstörbar. Ingen tänker på att någonstans har en diamant en svaghet som gör att den förstörs hastigt och tillsynens oväntat förr eller senare. Tre av mina fd, flickvänner…en fd fru…förlorade mig men vann varandras vänskap. Det är bra! Tre kvinnor som gärna har svart på fest….Tre svarta änkor. – liksom spindeln som skapar något nytt med hannen genom att para sig, var jag ett verktyg på andra sätt, spindelhonan äter sedan upp hannen för att skapa grund för något nytt o bli starkare., min roll innebar att de tre enskilda blev starkare i en treenighet..Kommer de gemensamt, iklädda som på fest – i svart- till min begravning? Kommer de att krama min gamla mor som de gillade? Mina barn är vuxna. De klarar sig bra i livet. De blir bättre än vad jag någonsin blev. Det är bra- det är så som utveckling ska ske. Jag- UnivesalverktygetKenneth – har spelat ut sin roll. Finns inget mer som är viktigt att fylla funktion för. Jag vet inte vad det innebär. ”I’ve forgotten what I started fighting for” REO Speedwagon

Kommentarer

kommentarer