Dela sidan på:

Början av augusti 2009

Kalmar Triathlon

Jag gjorde en katastrofal tävlingsinsats i årets upplaga av Kalmar Triathlon men jag kom ändå runt för 14 gången på raken…..min enda stora fan…min åldrande mor….gjorde sitt bästa för att filma mig när jag gick 20 km av maratonloppet…..Klippet nedan förmedlar det hela på ett bra sätt med både humor och allvar….Hon närmar sig 65 år men tycker ändå att hennes medelålders son är viktig nog för att lägga timmar åt att köra längst med cykelbanan….vänta i någon timme längst med löparbanan för att försöka filma mig med en kamera som hon i bästa fall endast har en aning om hur hon ska hantera. Det säger mycket om vilken fin kvinna hon är….Under 14 år har jag gjort slut med tre ”flickvänner”…ja, så är det och jag ångrar inget om jag så förbli ensam resten av livet J…eftersom de har valt att inte ens ta sig tid att heja på mig en enda gång under de 11-12.5 timmar jag håller på med tävlingen en enda gång varje år. – Ja, den som inte visar mig det minsta respekt, förtjänar inte min närhet. Det har inget alls att göra med ”att man ska vara glad över att inte vara ensam” eller att ”hon som var så….fin, vacker….osv”. Det handlar om vanligt djävla bondförnuft!

Kalmar Stadsfest blev en….stadsfest där såväl Grevar och Baroner som mindre rika individer var välkomna. Heder åt Destination Kalmar och åt tomtefar, Åke Andersson!. Precis som på julafton, fick alla något. Jag skäms nästan att jag tog betalt när jag tjänstgjorde som ordningsvakt men så som fattig tjänsteman behöver jag pengarna. – Nåväl, mitt uppdrag som ordningsvakt under den familjevänliga stadsfesten gav mig tid och utrymme för att lösa mina uppgifter lite mer diskret och smidigare än vad som så ofta annars är fallet. Jag skulle alltid vilja lösa mina uppgifter så som jag kunde lösa fallet med den svårt sjuke och försupne gamle man som utan tänder men med en öl inköpt för 13 kr på ICA, hade satt sig bland familjer med småbarn. I sann ”stadsfestanda” hade jag tid att gå fram till, honom, vänligt parera slaget han gav mig eftersom han var övertygad om att jag skulle stjäla hans öl, prata lugnt med honom och leda bort honom till grässlänten vid teatervallen där han i godan ro kunde få avnjuta sin öl och titta på folk som, studsade ”buggyjump”. Mannen tackade mig upprepade gånger! Det fick mig att undra en del om hur han är van att bli bemött. Apropå bemötande, hamnade jag som ordningsvakt fyra meter från den åldrande Christer Sandelin – ”Style” då han inför 120000 förväntansfulla besökare skamligt nog hastade över fem av sina gamla klassiker och patetiskt nog inte insåg att han inte är 18 bast längre. Detta samtidigt som jag såg en utfattig mamma med missbruksproblematik lysa av lycka då hon såg hur glad hennes 15 åriga dotter blev……

Kalmar stad bjöd på detta…

Någon borde ha pratat med Sandelin efteråt men lika sen som han var till sitt uppträde, lika snabb var han med att lämna sin publik som han knappast längre förtjänar. Nu avslutar jag med att gå över alla tänkbara gränser, men jag menar uppriktigt att det människovärde och erkännande som Destination Kalmar har visat Kalmarborna under blott tre dagar, genom Stadsfesten är långt mycket viktigare än det som Kalmar kommunfullmäktige uppnår under ett helt år. Jag är stolt över att ha varit en del av det hela.

Kenneth M Forsberg, Ordningsvakt Larmtorget

Kommentarer

kommentarer