Dela sidan på:

Du ska inte lägga dig i…men det gör jag i alla fall

Kossa

En framgångsrik närstående förkunnar ofta att jag inte ska lägga mig i när jag ser något som är fel.

När jag och skönheten skulle besöka naturskyddsområdet, Dröstorp, med infart Skarpa Alby, Öland, den 14 september kl 15.20, stod två kor i en hage precis innan parkeringsplatsen.

Jag kunde inte se att de hade något vatten. De var mycket magra. Jag gjorde en polisanmälan på plats.

När vi återkom en timme senare var korna borta. Kanske hade lantbrukaren skickat dem till slakt och att det var därför som de var i just den hagen? Kanske hade han avlivat dem själv för att dölja vanvård? Kanske såg han att jag tog foton? Kanske var han ovetande om att jag hade tagit foton, när han tog undan korna?  Polisen lär inte göra ett smack, men jag har gjort vad jag har kunnat och det som jag anser, krävdes av mig.

Jag lär aldrig lära mig att inte lägga mig i när jag anser att jag måste göra det eftersom det är uppenbart att ingen annan har gjort det. Jag tror att jag lär dö lyckligare om mitt samvete är fullt av försök att göra rätt istället för om mitt samvete är tomt men mitt bankkonto är fullt.

Kommentarer

kommentarer