Dela sidan på:

Innan flyget går

Det idylliska villaområdet har genomgått en generationsväxling under de senaste fem åren. Följden har blivit att påskkärringar och -gubbar  i mängder flanerar villaområdet under skärtorsdagarna.

Jag hade laddat upp med 15 st 5-kronor för att vara beredd under den mest intensiva tiden mellan 16.30 till 18. De tog slut. Jag bestämde mig då för att ta med jycken och springa en runda och fundera på om jag får uppleva att det blir enklare i framtiden – att påskkärringarna tar Visakort:-).

Rapporten senare under kvällen om att min X-fru som bor några kvarter längre bort inte hade haft en enda liten påskkärring på besök förgyllde min kväll till viss del. Hon hade förberett 12 st identiska godispåsar med en noga utvald blandning av smågodis. Jag förmodar att hon får ägna en del av långfredagen åt att ringa på dörrar och fråga om det finns några barn som vill ha godis. I dessa tider, är jag mycket tacksam över att det inte var jag som ratades av påskkärringarna. Kanske visste de om att de får pengar hos mig och inte alls några tveksamt hanterade smågodisbitar?

Hittills har 2013 genererat mer pengar till mig i jämförelse med tidigare år. Förmodligen är det rimligt att jag byter ut 5-kronorna mot 15-20 st 100-kr-sedlar till påskkärringarna år 2014.

Kommentarer

kommentarer