Dela sidan på:

Jag tar över ditt liv för en tid

Känn på meningen! Visst vore det en befrielse att få en paus från sitt liv för en tid! I vårt samhälle finns det en koppling mellan hur upptagen man är och hur mycket materiella tillgångar man äger. Förr eller senare ramlar verkligheten ner över oss med brutal kraft. Vi har inte tänkt på att de relationer vi har med andra människor måste vårdas precis som gräsklipparen vi köpte för att underlätta vardagen eller sommarstugan eller fritidsbåten som ju var tänkt att fungera som en oas i tillvaron. Jakten på lycka blir ofta fel. Vi vet inte ens vad lycka är! Den frihetsberövade affärsmannen får sällan använda mobiltelefon eller Internet. Denne upplever inte sällan en paradoxal befrielse som frihetsberövad. Innebörden av att vara ”frihetsberövad” är alltså faktiskt ett visst mått av frihet. Det finns säkert fall då en överansträngd mobiltelefon som slutat fungera, faktiskt har gjort sin ägare lyckligare genom att ge denne otvingad frihet som denne inte visste att denne skulle må bra av.

Det är fler än jag som blir förbannad varje gång som väckarklockan rycker bort en av de få lyckliga genuina stunder som livet har att erbjuda. Ni vet, när ni drömmer att ni helt utan dåligt samvete lever med en enkel och snäll partner….för min del innebär det långt hår, iklädd sommarklänning och som endast använder tvål, läppstift och borste…..i ett stort 1800-tals hus nere vid havet. Vi skäms dessutom för att berätta om drömmen för vår verkliga partner! Jag skulle vilja berätta att huset inte längre är rödmålat. Senaste mode i mitt drömland är att huset visar sig vara gult.

Med tiden lär någon komma på företagsidén om att ta över andras liv för en tid så att denne kan få chansen att få återgå ”Back to Basic” för att kunna få bli lika lycklig som denne sannolikt var som fyraåring då det inte alls krävdes mycket för att kunna uppleva lycka.

En reflektion bland andra i jakten på lycka…../ Kenneth

Kommentarer

kommentarer