Dela sidan på:

Kärlek exakt 19 år sedan

karleksbrev 961108Nu ikväll gav jag mig ut i förrådet för att söka efter ett dokument i någon av de närmare 100 olika pärmarna. Jag sträckte mig efter en pärm från ett ställe där jag visste att jag hade pärmar från många år tillbaka. Det är en tunn pärm och när jag öppnades dess pärmar, bläddrades pappren förbi per automatik eftersom ett stort kort i kraftig papp, fick denna effekt. Kortet med dess vackra text kom alltså fram innan jag ens hade hunnit börja bläddra i pärmen. När jag såg vad det var, såg jag detta kort. Jag läste det och tänkte att jag säkert var nyskild då o att jag var ca 30 år. Jag är i nästan exakt samma situation idag och inser att jag inte ens fixar mitt andra äktenskap innan det egentligen ens har hunnit börja. Jag känner att jag blir djupt rörd när jag läser och samtidigt känner jag skam för hur det framgår ”mellan raderna” att jag kunde ifrågasättas gällande hur seriös jag var. Så¨var det och jag känner skam över det idag. När jag läste kortet tänkte jag på att kort därefter, minns jag ett ögonblick då den fantastiskt kloke och föredömlige kvinnan, sa att hon känner sig uppvaktad av en kund på stället hon arbetade på. Nu inser jag att det var hennes sätt att ställa ultimatum på mig – att få mig att satsa på henne. Mindre än ett år senare fick de sitt första barn. Jag pratade faktiskt flera meningar med henne för några dagar sedan. Jag är ofta där hon arbetar och vi hälsar på varandra varje vecka. Ibland har jag känt en snabb känsla av fundering över mitt beteende för länge sedan. När jag fick kortet med den mycket vackra texten, hade jag ingen dator. När jag scannade in kortet just nu, och ser att jag hade märkt kortet med ”961108” alltså exakt för 19 år sedan idag och när jag befinner mig i samma situation som då…att jag misslyckats som gift….då får jag svårt att se klart…det bildas en våt hinna på mina ögon…Jag har plötsligt blivit ännu mer säker på att jag inte förstår något av livet men att det finns saker som sker men som ingen kan förstå….- som jag skrev om i tidigare blogg, ”Det finns krafter som vi aldrig kan förstå”

Kommentarer

kommentarer