Dela sidan på:

Kommunalrådet lät Kommunchefen hållas

Ölandsbladet 2013-10-05 Kent IngvarssonEtt kommunalråd som låter en kommunchef leka med kommunmedlemmars pengar för sitt egos skull har inte gjort sitt jobb.

När jag begärde en mindre summa pengar av Kommunen eftersom Kommunchefen hade stulit foton från min hemsida struntade Kommunchefen i att göra rätt för sig. Jag kontrollerade då hans dator och fann att det med allra största sannolikhet var han – eller en datatekniker – som hade kopierat foton från min hemsida samt spridit dessa – upphovsrättsbrott.

Jag stämde i ett förenklat tvistemål. I sådant mål kan förlorande part endast tvingas betala motparten för en timmes rådgivningstid samt för resa och nödvändig uppehälle – i realitet ungefär maximalt 3 000 kr.

Kommunen anlitade en nyutexaminerad advokat. Kommunen upphandlade inte ens tjänsten. Göta Hovrätt gav mig rätt i sak. Jag har rätt till 1 000 kr i skadestånd samt 950 kr för mina rättskostnader. Advokaten har hittills fått flera hundra tusen kronor av Mörbylånga kommun. Kommunen tänker dock fortsätta att göda advokaten. De överklagar till Högsta domstolen. Ingen skulle bli gladare än jag om HD tar upp saken. Även yrkesjurister, skulle kunna offra en kroppsdel för att få agera i HD. Jag är novis och att ha fått en kommun till HD, skulle vara fantastiskt. Väl i HD, spelar det mindre roll hur den vägledade domen blir. Alla vet ju om att det är förbjudet att stjäla och alla vet om att den förre Kommunchefen i Mörbylånga kommun stal eller åtminstone såg till att någon annan tjänsteman eller möjligen datatekniker stal genom att använda Kommunchefens dator.

Kommunalrådet – Kent Ingvarsson – fick frågan av Ölandsbladet (del av artikeln är in klistrad, artikeln publicerades 131105) om det går att försvara utgifterna. Nix, det kunde han inte försvara….Men HUR kunde densamme tillåta den förre Kommunchefens agerande – Kent Ingvarsson var medveten om det hela.

En f.d politiker i Mörbylånga – Claes Brolinson – har tidigare framfört att han undrar om den f.d Kommunchefen hade någon slags ”hållhake” på kommunalrådet. Jag håller med om att det var så. Det är den enda logiska förklaringen.

Kommentarer

kommentarer