Dela sidan på:

Kommunen struntar i att upphandla

”En tvist gällande skadestånd till en kränkt elev kostade Varbergs kommun två miljoner kronor i advokatkostnader. Enligt Konkurrenskommissionen upprättades avtalet med den berörda advokatbyrån utan upphandling, vilket strider mot lagen”, Skriver Dagensjuridik.se
Jag kommentarade:
Kenneth M Forsberg tors, 2014-02-20 13:11
Och plötsligt skriker någon….”Kejsaren har inga kläder på sig”!
Sannolikt är det snarare en regel än undantag inom små kommuner, att kejsaren – kommunchefen – väljer advokat själv. Min uppfattning är att det är så inom Mörbylånga kommun, som matar en advokatbyrå med miljonbelopp varje år.
Därefter bad jag kommunen om upphandlingsdokument gällande upphandling av juridiska tjänster.
Kenneth M Forsberg fre, 2014-02-21 14:52
Registrator registrator@morbylanga.se
13:29 (1 timme sedan)
Hej Kenneth
Du har begärt att få handlingar angående upphandling av juridiska tjänster. Någon sådan upphandling har inte gjorts och därför finns det inte några sådana handlingar.Mörbylånga kommun anlitar över tid olika advokatbyråer beroende på vilka ärenden som är aktuella.
Vänliga hälsningar, Ingegerd Kristoffersson Registrator
Kommunechefen är utbildad jurist och enligt deligationsordningen från Kommunfullmäktige, är det Kommunchefen som har rätt att svara för kommunen gällande jurisiska spörsmål. Kommunchefen kan delegera detta till någon annan som är anställd inom Kommunen. Advokatbyråer i Malmö, kan inte anses vara sådan part. En advokatbyrå i Malmö, har fått ungefär en miljon kronor årligen av kommunens pengar, utan att det är fråga om en upphandlad tjäst.

Kommentarer

kommentarer