Dela sidan på:

Konstigt men är överspelat

DSCF2481Efter flera år får jag berättat något som hände timmar – innan mitt livs stora händelse förutom mina barn. Min vän agerade på ett sätt som jag vet att denne vanligen gör, men nu fick jag reda på att denne hade agerat så mot den som skulle komma att bli en kullerbytta i mitt liv och som fick mig in på ett nytt liv som väckte mig och gav mitt liv en mening som det inte hade haft på 20 år. Jag var en yta utan inre liv men gradvis blev jag själv ett inre liv med yta.Jag utvecklades sakta till en äkta människa med känslor och lager för lager av mina inre försvarsmurar började falla och de faller alltjämt men jag börjar tappa greppet och vet inte om murar har börjat resas….för ett par dygn sedan kände jag en viss insikt om det, som samtidigt gjorde mig illamående över mig själv. Det är nog bra, för det betyder att det sker utveckling.All utveckling är bra även om priset kan mycket högt. Jag lastar inte min vän och min vän är en av få människor som respekterar mig och håller mig högt. Jag gillar min vän. När han, timmar senare förstod vad som höll på att ske, rekommenderade han mig att inte låta det ske. Han följde sin natur och ville mig väl och vill mig väl. Överenskommelsen var att jag aldrig skulle få veta något om det – att jag skulle förskonas och att jag inte skulle behöva leva med det.Det hände alltså timmar innan jag fanns med. Det var överspelat redan då jag kom med några timmar senare. Varför överenskommelsen om att jag inte skulle få veta? Varför får jag veta nu? Var det bra att inte få veta? Var det bra att jag får veta nu? Ärlighet är klokt eftersom det skapar starkare band genom att man inser att man respekteras. Men varför fick jag inte informationen långt mycket tidigare? Är det så att det är först nu som förtroligheten och respekten är tillräckligt stark för att den ska kunna ges? Eller finns det andra skäl? Var det inte av respekt för mig som jag fick det berättat eller var det av respekt för att på så sätt skapa en ännu stabilare grund för förtrolighet – jag lär aldrig få veta det. Men den som berättade igår, har visat större förtrolighet och visat mig mer respekt än under flera år tidigare. Denne har helt rätt i att historia är historia och det ska inte påverka nuet eller framtiden. Det är säkert som vågorna på fotot. De skapas, bryter mot stranden men kommer tillbaka men på ett annat sätt. Det är samma vatten men vågen låter sig inte påverkas av den våg som den var när den bröt in mot stranden tidigare.

Kommentarer

kommentarer