Dela sidan på:

Livets sinuskurva i tvåsamhet

särbomodell

Allt i livet följer samma kurva. Det gäller livscykel, det gäller prestation och även behov av mat, andra behov och närhet kontra distans. Det enda som sker över tid, är att kurvan planar ut i olika grad. Människor som lever tillsammans under lång tid – flera år – får en kurva som liknar varandras men de kommer alltid att ha olika kurvor. Deras behov kommer aldrig att vara exakt samma eller exakt i synk.

Även två som är på samma våglängd – bild 1 och 2 – kan skapa mervärde i vissa delar, när det möts. Då blir 1+1=3. Då möts två olika ljudvågor, bild 3,- exempelvis en passande man som passar med en passande kvinna och tillsammans blir det musik med höjdpunkter precis som ett musikstycke är uppbyggt.

Det är då man är i olika frekvens – bild 4 – då man möts och det blir fel i mötet eftersom de inte delar intresse eller värderingar, som de två olika vågorna tillsammans orsakar brus- missljud i livet för varandra och för sin omgivning.

Det är naivt att tro att medelålders som är olika, kan agera som om de vore 20 år. 20-åringar som bildar familj kommer i många fall i livskurvor som liknar varandra efter 15-20 år tillsammans. 40-50 åringar som bildar par, men som är helt olika -(den ende gillar opera men den andra gillar hårdrock, Publiv/hemmakväkllar, soffhäng chipsoöl/träning och natur) hinner inte leva tillräckligt länge för att få mer glädje av varandra än vad priset blir i form av motgångar.

Kommentarer

kommentarer