Dela sidan på:

Mindfulness-medvetenhet i nuet

Lev i nuet. Tillåt att höra fågelsång. Tillåt att känna smaken av havet i munnen. Tillåt att springa en natt i sommarregn. Tillåt att gå egna vägar. Tillåt att strunta i vad andra tycker. Tillåt att släppa skyddet- att vara spontan. Tillåt att inte vara rädd för att blir sårad eftersom vetskapen om att du står för det äkta i tillvaron, innebär att du ändå är osårbar.

Ingen som har betydelse, bryr sig om du skulle ses som tillfälligt svag eftersom du har hjälpt någon över gatan, sagt vänligt ord till någon, förklarat för någon att denne är viktigt för dig på något sätt.

Livet är nu. Att inte leva på det sätt som man vill leva, är att tappa livskvalitet. Tappad tid för att man lägger energi på hjärnspöken, är som att leva i dimma och dis.

Tidigt i morse kom jag att tänka på två idrottare som jag är bekant med. Jag ser dem som de finaste av människor. Båda dessa män fick plötsligt allvarliga problem med hälsan trots att de är elitmotionärer. Jag vet att de har yrkesfunktioner som får människor att se upp till dem. Jag är dock säker på att det som de själva vill definiera sig som när någon frågar: ”Vem är du?”, är som pappor, morfar, som idrottsmän i samspel med andra. De har börjat kunna vara aktiva inom idrotten igen. Det måste vara som att återfå livet fast med ännu djupare insikter om vad som är verkligt viktigt i livet! De påminner mig om att en vältränad kropp inte är en garant för att man inte ska drabbas av proppar som hotar att släcka livet.

Vi kommer alla att ställas inför faktum att vi inte fick en ytterligare chans att lyssna på en bekant eller vän, att vi inte fick en chans att säga åt sin partner när man skildes i osämja, att det är ok att inte förstå varandra i alla lägen men att jag ändå tycker om denne. Vi kommer att säga sådant när vi står framför dennes grav, men då är det försent.

Att ta sig tid, att vara spontan, att strunta i om man ses som svag i stunden, allt sådant är viktigt…jag vet inte säkert varför det är viktigt …jag bara…vet att det är viktigt.

Kommentarer

kommentarer