Dela sidan på:

Mot ljuset – den enkla givna vägen

DSC01501

Det var en stilla försommarkväll den nionde maj 2016. Platsen var ny för mig.Allt var stilla. Fåglarna kvittrade. Vattnet var mycket varmare än jag trodde det skulle vara. Solen visade mig vägen ut över den mörka sjön. För varje simtag kände jag allt större befrielse. Det okända, det som var ovisst, det som fanns i mörkret jag inte kunde se, bekymrade mig inte det minsta. Jag började simma som en skugga av mitt sanna jag. Allt eftersom hundringarna blev till kilometer,återfann jag något av mitt sanna jag. Kände ingen trötthet alls. För många år sedan dök jag ofta. Då insåg jag att jag platsen där jag trivdes bäst var 10 meter under vattenytan. Idag anar jag att jag trivs bäst att simma ut mot det okända och vara väl medveten om att det inte finns garantier för något men att jag följer ljuset…den enkla och givna vägen. När det blir varmare i Kalmar sund ska jag börja simma mot platsen jag började simma i september men plockades upp av en båt och tvingades ställa om fokus. Vissa måste leva livet med hängsel, livrem, flytväst och fallskärm på sig….jag tror att allt sådant är en börda för mig. Jag drunknar av att jag är så tråkig och ointressant för mig själv och att jag hindrar mig från att känna att jag lever. Jag har ingen livflotte i mitt liv – ingen som behöver mig. Jag är fri att känna att jag lever. Det kan jag bara göra om jag möter naturen och därmed mig själv.Varje äventyr och möjlighet att kunna uppleva något som påverkar, börjar lättsamt och med lätthet men naturen är nyckfull och det är lätt att missbedöma sina egna krafter. Givetvis vet jag att det kan gå hur som hest men för mig tror jag att jag hellre vill höra strängen brista och inse att jag försökte…, än att inte ens våga spänna bågen. Ironman Kalmar – mitt 20:e fulldistans i augusti – är ingen utmaning och inget som kan motivera mig och hålla lågan vid liv men ikväll insåg jag att simningen på ca 11-13 km på en plats över Kalmar sund, är ljuset jag behöver för att låta dagarna bli till veckor och till en till kanske två månader innan det är dags 🙂

Kommentarer

kommentarer