Dela sidan på:

Mustasch- event i Vimmerby


27 december 2008. Mässhallarna i Vimmerby: 1300 gäster – varav två stekare – som betalade 200 kr för entrén . Åtta ordningsvakter, sex entrévärdar och två polispatruller hade en lugn kväll då endast en handfull gäster omhändertogs för fylleri.

Så skulle nog de flesta ordningsvakter sammanfatta kvällen. Jag är inte som de flesta ordningsvakter.

Därför berättar jag min korta och barnvänliga version:

Det är på event som nya trender skapas, men inom hårdrocken gäller alltjämt att en hårdrockare ska ha långt hår och helst vara klädd i svart. Det livligaste och samtidigt det starkaste uttrycket för trendskapande stod en undernärd yngling för. Jonas Sjöbeck hanterade en tung filmkamera som om den vore en taktpinne. Jonas Sjöbeck kör crossmotorcykel för medarrangören ”Mushasmetal” men tycker om ”det där med foto och film”. Han for runt som en liten ål med sin filmkamera bland gästerna och dök upp precis överallt där han inte skulle vara. Efter att ha trängt in honom i ett hörn för att försöka få koll på ”den lille hale fan”, framkom att Jonas endast hade ägt sin minidv Canon XL2 i två månader. Han hade köpt den för 10000 kr med en massa tillbehör. För något år sedan ägnade jag ett år åt dokumentärfilmareutbilding och produktion. Jag vet att nypriset för nakenversionen av kameran är omkring 45000 kr. Jag har inte hört talas om någon eventfilmare som hanterar kameran på det sätt som Jonas gör. Givetvis är hans unika teknik ingen garant för att en ny trend inom eventfilmning föds. Det krävs ju att redigeringen av filmen inte bryter av mot filmtekniken. Återstår att se om någon kan ta tillvara hans råmaterial på rätt sätt.

Pulsen i filmen måste spela den puls som vi kände av. En annan ordningsvakt förklarade att det är pulsen i nattklubbslivet som skapar suget att vilja ta ett pass varje helg. Därmed var han inne på något viktigt när det gäller event! Personalen på ett event måste trivas. Ingen få tillåtas vara en del av ett event bara för att tjäna pengar. Oavsett om man är fotograf, bimbo som kränger sprit, ordningsvakt eller polis, ska man göra sina arbetsuppgifter, men man ska dessutom trivas med det man gör. Först då, finns förutsättningarna för ett lyckat event. Detta fungerade den 27 december i Vimmerby! Jag är helt säker på att Bimbo….förlåt…den unga kvinnan…som sålde sprit, ler ett äkta leende på fotot av Jonas Sjöbeck med sin Canon XL2.

Jag gick alltså omkring, kände av stämningen och försökte snappa upp trender. Men det var inte därför jag fick en del av den förmodade kvarts miljon kronor som gästerna betalade i entré och i barerna! Naturligtvis tvingades jag utvisa några gäster som av olika anledningar ställde till problem för sig själva och för andra. Därmed slutar den barnvänliga versionen av min version av kvällen. Det är denna version som journalisterna på fotot, från Rox Media får….

Tack för allt!

Kenneth M Forsberg, ordningsvakt

Kommentarer

kommentarer