Dela sidan på:

Någon av de två som var..är? …närmast mig ljuger

Photo_1469958271744

I november 2015 fick jag en sanning kastat på mig…den fick mig att ifrågasätta mycket under de senaste tre åren. Jag skrev om den i bloggen…(Konstigt…men…osv). Nu nio månader senare, hade äntligen rätt tillfälle att konfrontera, infunnit sig. Denne påstod att det jag fick berättat från den som var mig närmast i livet, inte var sant. En av dessa som båda åtminstone har…stått mig närmast… ljuger!

Vad har de för skäl att ljuga?

XX : Kunde ljugit initialt o i flera år för att jag inte skulle lämna om jag visste sanningen. Ett annat skäl är att XX inte ville ta ifrån mig tron på en av väldigt få människor som jag trodde på.

Xy: Kunde ljugit initialt för att inte visa sin sanna natur och för att ha kvar ett familjeliv och vissa arbeten samt ett fungerande socialt liv.

Slutsats: XX lär ha ljugit av viss omtanke om mig. XY lär ha ljugit enbart av egoistiska skäl.

Men…men…men…

Vid konfrontation, nekar XY helt till det som XX sa i november 2015.
Vem är trovärdigast?

XX: Har ljugit för mig flera gånger om viktiga saker. Jag påpekade det sällan. Vid tillfället i november, var XX arg och ville göra mig illa med ord. XX kan alltså ha ljugit – att det XX sa och som har fått mig att sedan nio månader, tappa tron på alla människor och utgå från att de är falska…det som har plågat mig…det kanske inte ens var sant. XX kanske ljög. XX har hedrande nog, berättat för mig att det finns saker som XX sagt men som sades eftersom XX var ledsen…att XX inte menade det. XX har också….på eget initiativ.-..berättat att det finns saker som har sagts men som inte stämde med verkligheten. Det krävs styrka att på eget initiativ, vilja få en persons förtroende…en person som man tycker mycket om men som man inte var sanningsenlig mot. Ingen är perfekt som människa. Styrkan att kunna berätta o inse att det är rimligt att bemöta en människa som man tycker bra om, med sanningen och en förklaring till varför det blev fel i första läget…, det är en faktor som ökar trovärdigheten hos XX.

XY: Bekräftade delar av det som XX påstod men förnekade det viktiga. Dock är frågan…varför ta in …i bilen …köra 150 meter …på samma väg där XX bodde och 200 meter från nöjesstället…o påstå att XX skulle kissa…Rimligen kunde XX ha gått hem om så var fallet….Den version som XY gav mig, haltar…När jag konfronterade vad som XY gjorde med XX vän på min viktigaste dag…då han var min närmaste vän i stunden och hade hedersuppdrag…då ljög XY och förnekade…Jag råkade filma en sak då för 2,5 år sedan som bevisar att det XX vän menade hade skett…det stämde. Istället för att berätta sanningen för mig o visa respekt och visa att denne förtjänar vänskap o förtjänar att inte få sin familj krossad som en följd av lögner…(som jag fick…, genom lögn från XX eller XY) ljög XY för mig för några timmar sedan. XY är överbevisad men nekar ändå gällande XX vän…Det är en faktor som sänker trovärdigheten. När XY dessutom försökte komma bort från ämnet genom att antyda om att det finns saker om XX som jag inte kände till…även då XX var mig som allra närmast….,men ändå endast nöjer sig med att antyda…Då sjönk XY trovärdighet ytterligare.

Själva händelsen den där vårnatten för 3,5 år sedan…det är en sak för sig. Det står för något som jag föraktar djupt eftersom det berättar så mycket om mänskligt beteende, som jag tar avstånd från.

Det som jag vill få klarhet i gäller sveket mot mig. Vem? Varför? Hur kan någon ha mig nära på olika sätt men samtidigt veta att denne har svikit grunden som förtroendet och närheten måste vilja på, grovt?!

Tids nog ser jag allt helt klart.

Jag brinner lika starkt för sanning och att handling ska få konsekvenser precis som naturlagen KARMA gör.

Kommentarer

kommentarer