Dela sidan på:

När jag tappade tron

Inlägget nedan sammanföll med att jag fyllde 49 år. Idag – 14 månader senare – berättar min dåvarande fru att hon var intim med min vän. De båda förnekade det och jag valde att försöka tror på det. Jag försökte vara anständig som man och ge min fru stöd i hennes dåvarande livsproblematik men jag överlämnade ändå en ansökan om skilsmässa. Den skrev hon inte under. Någon månad senare lämnade jag istället in en ny ansökan men denna gång till Tingsrätten. Den som har ljugit om otrohet sänker sig själv dubbel dels genom att vara otrogen och dels genom att ljuga om det. Texten nedan, är redigerad minst fem gånger eftersom min dåvarande fru ansåg att den kränkte henne grovt. Jag vägrade dock ta bort den. Jag gjorde rätt. Jag lovade giftemål och trohet. Jag höll det. Det är mitt livs CV i denna tragedi. Min fd väns CV och min x frus CV ser annorlunda ut.Det är emellertid alltid upp till betraktaren att bedöma hur ett CV ska tolkas. Jag är svekfullt behandlad och jag får leva med såren och den bristande tillit och tilltro till mina medmänniskor som jag fick som födelsedags present av min dåvarande fru när jag fyllde 49 år. Jag tycker inte synd om mig själv eftersom jag var en idiot som inte bröt direkt när jag märkte att hon hellre umgicks med min vän.

…- Anna i min roll

Kenneth skulle flytta. Jag ville komma kvällIMG_0577en innan för att packa släp men det ville han inte. Jag ville komma under tidig förmiddag men det ville han inte. Han skulle ringa mig när han fick nyckeln till lägenheten, städningen var inte klar. Kl 14 kom jag till honom eftersom jag utgick från att det var dags att lasta släpet och att städningen måste vara klar…

När jag kom, var min väns bil kopplad till det lastade släpet. Kenneth hade inte ringt/messat  mig – han behövde inte /ville inte ha min hjälp. Min vän hade inte messat mig och sagt att hon är hos min make o att det är dags att lasta. När jag skulle gå in i lägenheten var det låst. Fanns ingen anledning att låsa. När jag knackade på, tog det lång tid innan Kenneth öppnade. I sovrummet fanns endast en bäddmadrass. Där låg min vän på mage.  I badrummet fanns min väns toalettartiklar. På duschstången hängde hennes våta våtdräkt jämte Kenneths våta våtdräkt. Kenneth berättade att när vi messade vid 08-09, var han i bilen för att simma. Han hade simmat själv. Vid 14.45 tiden var båda våtdräkterna lika våta. När vi flyttade var allt min vän sa till mig, ”Kenneth är trött och ska inte köra mer idag”.  När jag frågade Kenneth om vi skulle umgås under kvällen som är en av tre teoretiskt möjliga innan han åker med en vän på semester i totalt mer än 14 dagar, svarade han att han inte ville det. Jag konstaterade att min väns våtdräkt hängde kvar hos Kenneth o att båda våtdräkterna var nästas torra. Min vän är rädd om sina saker. Om hon lämnar något, är det sannolikt att hon beräknas återkomma några timmar senare.

Sedan tre veckor, har inte Kenneth visat att han uppskattar mig. Vi har bara fått några timmar tillsammans per vecka. Han har inte kvar förlovningsringen.

Är allt en slump…..är det sannolikt att allt är en slump….tolkar jag som den som läser eller borde jag tolka fakta på ett annat sätt….finns det tillfällen då fakta som läggs samman visar en helt felaktig bild?…Har någon ljugit? Finns det någon som visste att denne var bedragen men som ändå höll god min o som ändå gav det hela en ny chans? Som ändå hade kylan att invänta bekräftelse om att det var som det såg ut att vara…som ändå fanns där som …faktiskt en livsängel när det krisade? Var det otrohet eller såg det bara ut som att det var det?  Ingen rår över passion…otrohet är en del av livet….men ska lögn vara en del av livet? Är det inte rimlig att kräva av en 44 åring som ändå på något sätt har  känslor för den som denne är gift med..att det ska finnas ärlighet?  Min blivande x fru jag borde insett långt tidigare än i slutet av augusti 2015, att oavsett hur du känner och mår i din kris….är det inte ok……..jag gillar djupt den person som du var  i en annan  tid….Det var en tid då du aldrig skulle tveka att gratulera mig….att jag fyller 49 år idag..att jag behandlade dig väl..Jag försökte räcka ut en hand…..Du ville jag skulle ha sex med andra…det skrev du från Kreta..Det är inte ok att skriva så och samtidigt vilja vara kvar…Givetvis ville jag inte att vi skulle lämna varandra, men mitt liv är kort och du hade ett ansvar….eller åtminstone borde du ha gett en bekräftelse om att du inte mådde bra mentalt o att saker som hände, och valen som du gjorde, var sådant som inte var ditt äkta jag…En relation o i synnerhet ett äktenskap sköter sig inte av sig själv- det måste man jobba med och det finns dessutom formulerat i en lag- Äktenskapsbalken……..Jag har behandlats illa under lång tid men jag har hanterat det trots att det har varit extra svårt emellanåt… Borde jag ha vänt om….gjort en helomvändning tidigare o aldrig sett tillbaka? Borde jag ha väntat på att du av egen kraft ska finna dig själv o åter kunna släppa fram den du är?…..Du är ”blockad” av mig på FB – jag gör det jag tror att jag måste göra just när jag gör det, trots att jag inte vill det…men dina vänner….ser mig….Du vet så väl att jag för några år sedan, inte skulle tagit dig på allvar…att du skulle fått jaga mig för att få möta mig.,…du vet att du ändrade mig med envishet o att jag älskade dig – den enda som jag har älskat – men att jag för kanske 6- 8 veckor sedan…o definitivt från Kreta som jag inte fick följa med på under 14 dagar, tappade tro…Du skrev att jag skulle ”knulla med andra!” Det var elakt men var säkert inte menat att vara elakt…Orden skulle säkert inte tolkas så. De stod säkert för något annat….något som jag inte förstår…. Min verklighet slogs undan ..Du vet att du inte skulle må bra om jag var otrogen och du vet att jag skulle aldrig vilja göra dig illa på något sätt..Du gjorde alltså inte anspråk på att jag var styrkan o stabiliteten o mannen i ditt liv?…Du refererade alltså till en myt om mig som är kanske 20 år gammal ..en myt som du som min fru borde ha sett sanningen om….Uppstod din skada på Hotellet i Kreta på något annat sätt än det du sa?….Lämnar man den man är gift med o älskar för att åka iväg till Kreta med en kompis i 14 dagar? Var resan ett impulsköp utan att tänka på att åtminstone berätta för mig innan? -Jo, jag vet att det var så…Ja….jo….om det bara vore så, kunde jag tänja mitt förstånd o känna att det är ok…. När du skadade dig…kanske på annat sätt än du har berättat….Då kan jag ha räddat ditt liv när jag ställde till problem för dem som administrerade vården i Grekland…De felbehandlade dig o gällande en aspekt, var det livsfarligt…Du har åtminstone två söner som behöver dig….jag fick dessutom hem dig fyra dagar tidigare än planerat o med tanke på hur den grekiske läkaren behandlade dig o med tanke på din fysik… är det kanske 30 % att du skulle ha fått åka hem i en förseglad kista…det insåg du sista dagen på sjukhuset i Kalmar…du fick även en text av mig som enligt praxis kan ge dig en större summa i  ersättning…….trots att du har känslor för mig,¨…. söker du information om personer som du tror jag har kontakt med …kvinnor… trots att du stötte bort mig redan för månader sedan…Är det ok att göra så mot någon som man tycker är viktig och som man tycker om? …När tar du ansvar o söker någon professionell att prata med? Att tänka är att prata med sig själv men egna tankar som inte bollas med någon kunnig, kan låta rimliga trots att de kan vara felaktiga o tokiga…..Du liksom andra, får inte mer än en eller kanske två i livet…. chanser att finna den som man vill ska hålla ens hand när, man dör….Det är slöseri med livet att inte ta tag i problem, bearbeta dem och bli bättre på tvåsamhet.

IMG_0600

Kommentarer

kommentarer