Dela sidan på:

Reflektion

DSC_0799

Några mess: -Vad gör du? – Varför då? – Vad menar du med ordspråket? – Hej, jag ringer bara för att kolla så att allt är ok….tredje samtalet för dagen och det är ännu inte kväll….
-Jag vill att när vi ses ska det vara på ett visst sätt ….underförstått…Du är viktig för mig enbart på mina villkor och när mina regler gäller …regler som jag ändrar när som helst.

Mina tankar om detta
Den som desperat vill ha ensamrätt på någon och dennes tid, borde inse att det inte fungerar med tvång och kontroll. En beskrivning som jag tror på är att man kan föreställa sig att den man vill ha kvar i livet är sanden som man har i sin hand. När man kramar handen med sanden i, kommer trycket att bli allt större. Tillslut rinner sanden mellan fingrarna. Den som istället har sanden i sin kupade hand, visar den andre respekt och förtroende. Då finns bättre
Förutsättningar för att kontakten ska finnas kvar.

För att få del av någons annans tid och närhet, är det rimligt att fråga sig varför personen ifråga vill vara med mig. Vad har jag att erbjuda den jag vill umgås med på olika sätt?
Sanningen är att man inte får del av någons tid om denne inte känner sig behövd eller behöver vara nära personen av olika skäl…vänskap, få del av kunskap, kärlek, sex eller annat.

I kärlek samt i vänskap kan man inte ställa krav. Det funkar inte att kontrollerar den andre och det funkar inte att förvänta sig något när man dessutom ställer villkor.

Kommentarer

kommentarer