Dela sidan på:

Sexinspectors

Igår visades första delen av ”Sexinspectors” på Tv4. Jag höll mig vaken med blandade känslor. Jag har precis blivit klar med en granskning av ”Fråga Olle” som är en del i min utbildning (sexologi 71-80 p för min del). Initiativet till serien är bra! Inte minst eftersom det måste finnas något som kan göras bättre senare;-). Det som var mindre bra med det första avsnittet var att de knullade som kaniner. Det är ovanligt att par har sex så ofta när de är i 30-årsåldern, har ett heltidsarbete, varit tillsammans i 18 månader och har barn. Dessutom såg de alldeles för bra ut för att vanliga människor skall kunna identifiera sig med dem. Paren i kommande avsnitt lär se lika bra ut.

Ett skäl till detta är att produktionsteamet vill locka TV-tittare. Den manliga terapeuten visade brist på respekt för mannen samt dessutom okunskap i något han utger sig vara expert på. Mannen i filmen hade ju rätt! När han inte upplever det som ett problem att hon inte får orgasm och när hon dessutom tycker att det var bra innan hon berättade det – ja.., då är det inget problem! Alla är nybörjare tillsammans med en ny partner och det finns lika många sexuella beteendemönster som det finns par. Problemet är att det är så lätt att leta efter problem som när man funderar djupare, inte alls är ett problem. Orgasmen är något som ingen annan än du själv är ansvarig för. Jag ska erkänna att jag inte såg hela avsnittet. Jag bytte kanal när jag såg hur den manliga terapeuten gjorde sig löjlig över att kvinnan hade en kudde över ansiktet när mannen gav henne oralsex. Terapeuten menade att det var ett tecken på att hon kände skam. Därmed visade har ännu en gång brist på kunskap. Jag tror att alla kvinnor snarare vill ha en kudde över ansiktet för att det hjälper henne att avskärma sig så att hon kan koncentrera sig och därmed kunna få orgasm.

Under serien kommer säkert en världsledande sexualfysiolog från England att förklara hur knepig kvinnans orgasm är. Tro inte på alla sk ”experter”. Kolla med flera, så kanske någon kan ge er den senaste kunskapen fri från kulturella värderingar.

// Kenneth m Forsberg

Kommentarer

kommentarer