Dela sidan på:

Till minne av Lasse

Lasse Svensson

Vi äldre aktiva i Kalmar län minns Lasse Svensson från Kalmar OK. Han finns inte längre hos oss.

Kalmar OK kommer genom Kent L att inbjuda till att springa hans runda ”Silorundan” på söndag med fika efteråt.

Fotot är säkert från omkring år 1997. Lasse hade tredje korta sträckan i förstalaget, jag hade andra sträckan som var en längre sträcka. På fotot syns Ove L, Kenneth N, Christer ”Jossa” Johnsson och Mats. Lasse har varit mycket sjuk under flera år. Hade kontakt med honom senast vid Kalmar triathlon 2011. Hans röst var inte lika stark men han skrek på mig och gav mig krafter. Han tyckte att jag var stark. Jag svarade honom att det är inget alls mot hur stark han är. När Lasse hade strålats i halsen fick han svårt att äta. Han tränade med gubbarna i alla fall och är förmodligen en av få som har tränat med en sond som var från magsäcken ut genom ena näsborren och fasttejpad där.

Omkring åren 1995 och några år framåt tror jag att Lasse var som starkast. Han och Ingemar Andersson drog samman ett stort gäng med löpare som tränade formellt tre pass i veckan på skogsvägar och mindre vägar omkring Smedby. Det var innan det var vanligt med GPS. Lasse var ingen lättviktare men han sprang lätt på framfötterna, alltid bland de som var längst fram. Lasse pratade mycket. Han var väldigt social. När vi började närma oss slutet på våra rundor kom ofta Lasse med ett förslag på en utökad runda. Detta blev till ett begrepp – ”Lasses plusrunda”.

Periodvis tränade han både styrkepass och löppass dagligen men jag vet att han hade stor respekt för att inte göra sin fru ”M” arg. Minns en gång när jag träffade honom vid en tillställning vid Skälby. Han frågade mig om vi inte kunde samla några för att springa en viss runda… men när hans fru närmade sig kastade han en blick på henne och sänkte rösten samt fick en flackande blick. Lasse Svensson var en stor människa, stor personlighet och stor idrottare.

Jag har dessvärre fruktat att jag skulle se hans namn i dödsannonserna under 3-4 års tid. En kämpe har gått ur tiden men han har gjort avtryck hos oss alla som hade förmånen att få möta honom.

Sov gott Lasse!

Kommentarer

kommentarer