Dela sidan på:

Vilsen men accepterar livsdimman

DSC_0319

Växten planterades av mig 1999 när jag köpte huset. Jag fick ta dem från en ödetomt. Idag är de över 3 meter, växer o breder ut sig. Under åren från 1999 borde jag dessutom ha planterat mitt liv så att det finns mycket som växer och breder ut sig. Slumpen gjorde att jag blev gift ännu en gång. Ett tag började jag tro att det var plantan till att växa i tvåsamhet och till att få annat i livet att växa. Jag lärde mig att kunna förstå att jag var omtyckt och att vara behövd. Jag fick nya vänner som gav mig nya infallsvinklar i livet och som jag kom att uppskatta. Idag har jag tappat bort allt. En dimma som tätnar har kommit in i mitt liv. Jag har tappat tron och kan inte inse att bakom dimman finns solen, ett bra jobb, en livspartner, mycket skratt och bus med mitt barnbarn och åtskilliga tävlingar där jag kan prestera rättvist och slå åtskilliga 25 åringar. Det sägs att bakom dimman ska det där ”Svenssonlivet” finnas- det där som även jag borde ha fått uppleva.

Min nya hund är snabb och har en bakgrund. För någon dag sedan smet han från tomten. Jag sprang efter med köttbullar. Följde honom 1,5 km tills han försvann i snårskog. Jag satte mig ner och tänkte att jag har gjort allt…funnit tillhands, gett trygghet och mat….att han väljer bort detta, är inget jag kan göra något åt. Jag joggade tillbaka och började gå en runda med min stora hund som jag har haft som valp o som jag tränar en del lydnad med. Vi hann precis gå över gatan när min nya hund kom till oss…nåja…han lade sig i ett dike o spanade men sedan kom han. Hunden hade aldrig tidigare varit där han försvann för mig och då jag gav upp men han sökte sig tillbaka genom att följa sina egna spår. Inom vissa grenar inom psykologin påstås att det spelar ingen roll om man viker av från en väg i livet.Förr eller senare kommer man in på samma väg igen om det är vägen som är den bästa för just dig.

För min hund är vägen tydlig men för min del ser jag dessvärre ingen väg alls – endast en föreställning om hur jag vill att min väg ska vara.

Kommentarer

kommentarer