Dela sidan:

Sexologi

« Tillbaka 1 2 3Nästa »

Forskning är att se det alla ser men att tänka det ingen tänkt.

In LoveOm sex och förhållanden

Allt sedan maj-05 har jag fått en och annan förfrågan om jag vill ge mina synpunkter i personliga frågor. Flertalet av dessa frågor har handlat om sex och förhållanden. Genom arbete och studier, 80p sexologi mm, har jag snappat upp ett och annat. Här ger jag några förklaringar som skiljer sig en del från svar som återfinns i de flesta månadstidningar och sexspalter i kvällspress. Jag är en obotlig romantiker som rimligen borde vara utdöd. Därför vill jag envist och naivt hålla mig kvar i undran om varför många har så svårt att hitta någon. Är inte sökandet ungefär som att leta efter godis i en godisaffär? Den som inte hittar något godis där kanske istället borde fråga sig om det är just godis de söker! Visst är det så att vi vissa stunder föredrar en slags godis framför alla andra. Om just denna godis skulle göra dig sjuk, vara för dyr eller tagit slut, så finns det ju så många andra sorter kvar att välja på. Smaken förändras hela tiden och vi har en förmåga att väldigt snabbt lära oss gilla den smak vi får. Till slut blir doften, gesterna, och sättet hon/han går på till en trygghet och du blir beroende.

Vad attraherar kvinnor?

Vem som helst förstår att det är högst individuellt. Ur en generell synvinkel finns det faktiskt lite gemensamma egenskaper som har fungerat i alla tider och i de flesta kulturer: han har många projekt på gång (Leonardo da Vinci, Casanova, August Strindberg), kan se ”tilltufsad” ut men talar på ett lugnande och förtroendeingivande sätt (alla actionhjältar), han låter henne tro att han lägger sitt hundraprocentiga intresse på henne och inga andra kvinnor, pratar absolut inte om X-flickvänner, tar initiativ och är handlingskraftig, artig, han inger samma trygghet som föräldrarna, lika livfull som tonårsväninnan var, tar på henne med samma naturlighet som om hon skulle röra vid sig själv, han får henne att hetsa upp sig själv. När de har sex är det så naturligt för henne att hon inte förstår hur det kom sig att de hade sex.

Olika tolkningar

Varför blir många killar som besatta så snart de haft sex med fröken ifråga (Magnus Ugglas låt ”stans värsta plåster”)? Några menar att många män upplever att ha sex första gången med en kvinna som om han stått på en trampolin och dykt ner i en simbassäng. Känslomässigt tror han att hon upplevt samma sak. När han vill ha kvinnans totala uppmärksamhet dagen därpå och hon inte riktigt är inne på samma linje – blir han förvirrad. Det finns kvinnor som redan valt honom långt innan de hade sex och han var medveten om henne. Att få honom till sex blir för henne ett sätt att starta ett förhållande. Jag tror att detta blivit allt ovanligare. Idag är sexualiteten mer jämställd. Kvinnor tar en kille när hon vill ha sex! För att återknyta till den förvirrade killen – han har inte insett att han inte alls kommit henne nära genom att ha sex med henne. Hennes agerande kan liknas vid ett stort hus med många rum. Killen tror att han kommit in i ”finrummet” vilket är fel. När han nu möter henne dagen efter att de har haft sex väljer hon känslomässigt att inte släppa in honom alls i ”huset”. Hon iakttar honom istället. Nästa gång kanske hon släpper in honom i ”hallen” för att nästa gång igen ”helt utestänga honom”. Vad det är som orsakar hennes beteende – vet hon oftast inte ens själv. Däremot ger fenomenet en vink om hur mycket hon satsar av sig själv och hur ”tight” hon kan bli med sin pojkvän efter lång tid. Därför är det ett hopplöst dödsdömt projekt att försöka få en sådan tjej att flytta fokus till dig själv. Det är också ett delsvar på varför vissa killar som beter sig som riktiga kräk ändå kan ha kvar fröken ”superpuma”.

Offentliga förhållanden

Dolls having sex

Det kan vara bra att fundera lite på vilka signaler man sänder ut till omgivningen. När ett förhållande blir offentligt blir den som ett äktenskap trots att det inte är det. Generellt är vi snabba på att para ihop folk. Det blir mycket problem om ett par som är gifta med några andra blir offentligt erkända som ett par (parallella relationer, eller som de flesta som inte har insikt menar – otrohet).

Omöjliga projekt – finns inte

Lika barn leka bäst – heter det. Delvis sant! Det betyder inte att du, halvfete, halvskallige, halvrike, helmesige ska strunta i att försöka få kontakt med den läckra, storbröstade/bekvämt korkade silikonbimbon eller den helskärpte/hustruobjektet nyhetsuppläsaren! Det enda som är osannolikt är att hon står framför din sunkiga bostad med resväskan innan du ens har hunnit försöka kontakta henne! Vi kan endast bli förälskade i någon(oavsett om vi har rätt eller fel) när vi tror att vi kan bli älskade tillbaka! Däri finns logiken i förälskelsen som i övrigt närmast är att liknas vid en psykos. Jag glömmer aldrig en färsk artikel jag läste om vår svenska Miss World. Hon poserade på bild med sin halvfete, helsluskige, snusbeprydde iklädd flanellskjorta och träskor, pojkvän sedan år tillbaka. Förvisso kunde en räka (faktiskt en räka från innegänget i Stockholm!) räkna ut att det var början på ett snabbt slut för deras förhållande. Spelar ingen roll! Killen hade världens vackraste kvinna! Hur han hade fått henne är för många ett större mysterium än Uppenbarelseboken i Bibeln. Endast den som inte försöker – har förlorat. Resonemanget jag fört ovan gäller även det omvända, om en tjej skulle vilja lägga tassarna på någon kille!

« Tillbaka 1 2 3Nästa »